Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί το γκρέιπφρουτ είναι ένεση υγείας και booster ομορφιάς

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

27 Νοεμβρίου 2021

Για το πορτοκάλι, μιλήσαμε. Για το μανταρίνι επίσης. Ήρθε λοιπόν η ώρα να μάθεις για ποιό λόγο επιβάλλεται να καταναλώνεις συχνά και γκρέιπφρουτ. Μιλάμε για ένα φρούτο που αποτελεί μια... ένεση υγείας και, ταυτόχρονα, ένα... booster ομορφιάς. Τώρα λοιπόν που ο καιρός είναι πιο κρύος είναι σαφώς πιο εύκολο και οικονομικό (αφού από το φθινόπωρο ως την άνοιξη θεωρείται η εποχή τους) να βρεις φρέσκα γκρέιπφρουτ

Το εκπληκτικό με το γκρέιπφρουτ είναι ότι δεν θα επιβαρύνει και τη σιλουέτα σου. Παρότι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά είναι ταυτόχρονα και φτωχό σε θερμίδες. Μετά βίας ένα τέτοιο ολόκληρο φρούτο φτάνει τις 52 θερμίδες. Αντιθέτως περιέχει πολλά πράγματα που έχει ανάγκη ο οργανισμός. Περίπου το 65% της βιταμίνης C που χρειάζεται ημερησίως ένας οργανισμός υπάρχει σε ένα γκρέιπφρουτ. Επίσης έχει βιταμίνη Α, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, κάλιο και φυλλικό οξύ. Όλα αυτά συνθέτουν ένα κοκτέιλ που, μεταξύ άλλων, ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Αυτό συμβαίνει, κυρίως, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας βιταμίνης C η οποία, ως γνωστόν, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει τα κύτταρα από βακτήρια. Παράλληλα, με χειμωνιάτικο καιρό που οι ιώσεις κυκλοφορούν πολύ, ευνοεί την ταχύτερη ανάρρωση. 

Όπως προαναφέραμε, τρώγοντας κανείς γκρέιπφρουτ, δεν έχει λόγο να ανησυχεί για τη σιλουέτα του. Οι φυτικές ίνες δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού της πείνας με συνέπεια ένας άνθρωπος να πεινάει λιγότερο και να καταναλώνει λιγότερες θερμίδες. Μελέτη σε 85 παχύσαρκους έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση γκρέιπφρουτ οδήγησε σε απώλεια σωματικού βάρους που έφτασε το 7,1% ενώ βελτίωσε και τους δείκτες χοληστερίνης. Πολύ καλά είναι τα νέα και για τους ανθρώπους με διαβήτη αφού η κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου βοηθάει στην απορρόφηση ινσουλίνης. Ένας οργανισμός που... αντιστέκεται στην ινσουλίνη συνιστά τον πρώτο από δύο βασικούς παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση διαβήτη. 

Μεσομακροπρόθεσμα ευνοείται και η καρδιά ενός ανθρώπου με την κατανάλωση γκρέιπφρουτ αφού περιορίζονται οι πιθανότητες για εμφάνιση καρδιακών νοσημάτων, υψηλής αρτηριακής πίεσης και χοληστερόλης. Σε σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν το συγκεκριμένο φρούτο τρεις φορές την εβδομάδα για έξι εβδομάδες είδαν να πέφτουν σημαντικά οι δείκτες αρτηριακής πίεσης και της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL). Επίσης το γκρέιπφρουτ, επειδή περιέχει κιτρικό οξύ, μεγαλώνει την ένταση του pH στα ούρα με συνέπεια αυτό το «περιβάλλον» να εμποδίζει τον σχηματισμό «πέτρας» στα νεφρά. Λοιπόν, τι λέτε, Είναι αρκετοί οι λόγοι για ν' αρχίσετε από σήμερα κιόλας να αγοράζετε γκρέιπφρουτ από το μανάβικο της γειτονιάς;


Extra SOS: Εφόσον κάποιος παίρνει φαρμακευτική αγωγή είναι απαραίτητο να ρωτήσει τον γιατρό του πριν καταναλώσει γκρέιπφρουτ γιατί το συγκεκριμένο φρούτο αντιδρά με ορισμένα φάρμακα. 

Extra info: Ένα έξτρα όφελος του συγκεκριμένου φρούτου είναι ότι αποτελεί και πολύ ενυδατικό. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .