Shape
carespot.gr
carespot.gr

Κουνουπίδι: Τα 7 «θαύματα» στην υγεία σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

19 Οκτωβρίου 2021

Κουνουπίδι. Η λίστα με τα 24 πιο ευεργετικά για την υγεία των ανθρώπων λαχανικών και φρούτων, όπως την εξέδωσε το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, το έχει σε περίοπτη θέση! Βλέπετε, μια κούπα κουνουπίδι περιέχει μόλις 25 θερμίδες, άρα φροντίζει και για τη σιλουέτα σου, πέντε γραμμάρια υδατάνθρακες και το 77% της απαραίτητης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C. Περιέχει, αλλά σε μικρότερη ποσότητα, και βιταμίνες Κ και Β6. Σ' ένα κουνουπίδι θα βρεις επίσης ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Κάθε άλλο παρά λάθος έχουν κάνει λοιπόν οι ειδικοί που το συστήνουν ανεπιφύλακτα σε όλους αφού δεν είναι απλά ένα λαχανικό αλλά ένα αληθινό φάρμακο που το προσφέρει απλόχερα η φύση. Εκτός όλων των άλλων είναι και αρκετά οικονομικό. Αν δεν έχεις πειστεί να το βάλεις στο διατροφολόγιό σου, διάβασε παρακάτω για τα οφέλη του και θα μας θυμηθείς...


  1. Ενισχύει τη μνήμη αφού περιέχει χολίνη χάρη στην οποία ο εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα. 
  2. Διευκολύνει την πέψη (δυσκοιλιότητα) λόγω της περιεκτικότητάς του σε φυτικές ίνες και νερό. 
  3. Οι φυτικές ίνες τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις φλεγμονές. 
  4. Μειώνει τις πιθανότητες (εξαιτίας και της καταπολέμησης φλεγμονών) εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη και μορφών καρκίνου. 
  5. Η βιταμίνη Κ που περιέχει βοηθάει στην απορρόφηση του ασβεστίου το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών και των δοντιών. 
  6. Μειώνει τον ρυθμό ανάπτυξης / πολλαπλασιασμού καρκινικών κυττάρων σε διάφορες μορφές καρκίνου, όπως των πνευμόνων, του στομάχου και του εντέρου. 
  7. Η αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδης δράση του περιορίζουν τις πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας. 


Extra info: Το καλό κουνουπίδι, όταν το αγοράζουμε, πρέπει να είναι λευκό και τραγανό (σαν κρούστα) και να μην έχει μαύρα στίγματα στην επιφάνειά του. 

Extra tip1: Το κουνουπίδι μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και μία εβδομάδα στο ψυγείο, εφόσον το τυλίξουμε με μια μεμβράνη για να αποφευχθεί η έξτρα υγρασία. 

Extra tip2: Καταναλώνεται ωμό, βραστό, στον ατμό ακόμα και τηγανιτό. Κατά προτίμηση να καταναλώνεται στον ωμό, στον ατμό ή βραστό για να μη χάνει τη διατροφική του αξία. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .