Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι 4 βιταμίνες που έχεις μεγάλη ανάγκη το καλοκαίρι!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

28 Ιουλίου 2021

Το καλοκαίρι έχουμε όλοι την τάση να χαλαρώνουμε και να μεταθέτουμε τα πάντα για τον Σεπτέμβριο. Αυτό ωστόσο που απαγορεύεται να αμελήσεις είναι η υγεία σου. Όπως και τον χειμώνα, έτσι και το καλοκαίρι, οι κίνδυνοι είναι αρκετοί. Ζέστη, εγκαύματα, μολύνσεις, δηλητηριάσεις είναι μόνο μερικά απ' αυτά που μπορεί να μας συμβούν. Γι' αυτό λοιπόν είναι επιβεβλημένο να διατηρούμε τον οργανισμό μας υγιή και το ανοσοποιητικό μας δυνατό και έτοιμο για κάθε πρόκληση. Πως θα το καταφέρουμε; Με το ΝΑ ΜΗΝ αμελούμε τη σωστή διατροφή και τις βιταμίνες μας. Υπάρχουν 4 συγκεκριμένες βιταμίνες που θεωρούνται κομβικές και υπερ-απαραίτητες για την υγεία μας το καλοκαίρι. Δες τη σχετική λίστα και γιατί είναι τόσο σημαντικές να τις πάρεις κι εσύ.


C: Είναι αντιοξειδωτική και τη συναντά κανείς σχεδόν παντού, από πορτοκάλια και λαχανικά μέχρι πατάτες. Παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό και φυσικά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Το τελευταίο είναι και ο βασικός λόγος που κάποιος που έχει γρίπη ή κρυολόγημα παίρνει έξτρα βιταμίνη C, είτε μέσω συμπληρώματος διατροφής είτε πίνοντας φυσικό χυμό πορτοκάλι. Είναι λάθος πάντως να πιστέψει κανείς ότι χρειαζόμαστε τη συγκεκριμένη βιταμίνη μόνο τον χειμώνα. Και το καλοκαίρι οι κίνδυνοι από την έλλειψή της είναι μεγάλοι. Πέρα από τη μεγάλη ζέστη που μας εξαντλεί, μην ξεχνάμε ότι οι συναναστροφές μας είναι περισσότερες και εκτιθέμεθα σε μεγαλύτερους κινδύνους. 

Ε: Βάλε κι αυτή στη λίστα με τις απαραίτητες το καλοκαίρι. Είναι λιποδιαλυτή που τη συναντάμε σε αυγά, κρέας αλλά και φρούτα και λαχανικά. Είναι κι αυτή αντιοξειδωτική και βοηθάει το συκώτι αλλά και γενικώς τον οργανισμό να καθαρίσει από τις τοξίνες και τις ρίζες. Οι τελευταίες μπορεί να κάνουν μεγάλη ζημιά καθώς έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες αλλά και την πρόωρη γήρανση. Εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που παίρνουν βιταμίνη Ε τότε ο χρόνος ίασης από διάφορες ασθένειες μειώνεται σημαντικά! Αξίζει φυσικά να υπογραμμιστεί ότι η συγκεκριμένη βιταμίνη κάνει πιο ανθεκτικό και προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες του ηλίου ενώ βοηθάει να ξεπεραστεί επίσης πιο γρήγορα ένα ηλιακό έγκαυμα. 

Α: Όπως και η Ε, έτσι και η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή και υπερ-πολύτιμη για την υγεία μας το καλοκαίρι. Είναι άκρως απαραίτητη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Χάρη στη βιταμίνη Α διατηρούμε την όρασή μας, δίχως υπερβολή αν δεν υπήρχε αυτή η βιταμίνη θα ήμασταν τυφλοί. Προστατεύει την εξωτερική επιφάνεια του ματιού, δηλαδή τον κερατοειδή. Αυτή τη βιταμίνη τη συναντάμε στο κρέας, τα ψάρια, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα πράσινα λαχανικά. Ένας άνθρωπος με έλλειψη στη συγκεκριμένη βιταμίνη αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης που ξεκινούν με δυσκολίες τη νύχτα. 

D: Έχουμε συζητήσει πολλάκις για τη συγκεκριμένη βιταμίνη που αποκαλείται βιταμίνη του ηλίου αφού τη συνθέτει το σώμα μας όταν βγαίνουμε στη λιακάδα. Γι' αυτό το χειμώνα, που δεν υπάρχει πολύς ήλιος, παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις της συγκεκριμένης βιταμίνης στον οργανισμό μας. Όσο πιο βόρεια στην Ευρώπη ζει κάποιος, που ο ήλιος είναι λίγος, οι γιατροί συστήνουν συμπληρώματα διατροφής. Τη συναντάμε (σε μικρές ποσότητες, γι' αυτό είναι σημαντικό να βγαίνουμε στον ήλιο ή να παίρνουμε συμπλήρωμα) σε κρέας, αυγά, τυρί και γάλα. Είναι σημαντική στη γενικότερη υγεία του οργανισμού, δυναμώνει τα οστά και το ανοσοποιητικό. Βοηθάει στην απορρόφηση φωσφόρου και ασβεστίου. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .