Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πέντε σημαντικές ελλείψεις βιταμινών που έχεις την Άνοιξη

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Μαρτίου 2022

Κάθε φορά που φτάνει η άνοιξη και μεγαλώνει η μέρα είναι λογικό ένας άνθρωπος να αισθάνεται καλύτερα ψυχολογικά και να γίνεται πιο ενεργητικός. Ακριβώς γι' αυτό, επειδή συνηθίζουμε να αυξάνουμε τις απαιτήσεις από το σώμα μας, είναι απαραίτητο να αυξήσουμε και το... καύσιμο στον οργανισμό. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι κομβικό να μη λείπουν από τον οργανισμό μας και στη σωστή δόση. Κάθε πιθανή έλλειψη θα οδηγήσει σε παρενέργειες. Κάποιες εξ' αυτών όχι επικίνδυνες (απλή έλλειψη ενέργειας και αίσθημα κόπωσης) και άλλες δυνητικά επικίνδυνες. Μπορεί λοιπόν η βιταμίνη D, στην οποία παρουσιάζει έλλειψη πολύ μεγάλο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού, να αυξάνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς η λιακάδα είναι περισσότερη, ωστόσο υπάρχουν άλλα στοιχεία που πιθανότατα θα έχει ανάγκη τον ανοσοποιητικό σου και ο οργανισμός σου γενικώς και δεν θα του τα δώσεις στην ποσότητα που πρέπει λόγω εποχής. Ποιά είναι αυτά;


Ω3-λιπαρά: Στη μεγαλύτερη ανάγκη για ενέργεια που θα έχει ένας άνθρωπος την άνοιξη θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα Ω3-λιπαρά. Η πρόσληψή τους είναι απαραίτητη όλο το χρόνο ωστόσο την άνοιξη η ανάγκη και η ποσότητα είναι μεγαλύτερη. Τα Ω3-λιπαρά είναι φυσική πηγή ενέργειας και ενθαρρύνει το αίμα να κυκλοφορήσει σε όλο το σώμα πιο γρήγορα που σημαίνει πιο υγιής καρδιά και δυνατό ανοσοποιητικό. Αν και αυτό το συστατικό συναντάται σε ψάρια και ξηρούς καρπούς, είναι σοφό να πάρει κάποιος και σε συμπλήρωμα ώστε να βεβαιωθεί ότι έχει επάρκεια ο οργανισμός. 

Ψευδάργυρος: Η άνοιξη είναι η εποχή των αλλεργιών. Αυτό καθιστά τον ψευδάργυρο ακόμα πιο αναγκαίο αφού παίζει ρόλο-κλειδί στην καταπολέμηση αλλεργιογόνων. Όσοι έχουν έλλειψη ψευδαργύρου είναι πιο ευάλωτοι σε αλλεργίες από τη γύρη. Εννοείται πως ο ψευδάργυρος δεν είναι αναγκαίος την άνοιξη μόνο για τις αλλεργίες αλλά επειδή αποτελεί, γενικώς, κάτι απαραίτητο για το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης ο ψευδάργυρος θα βοηθήσει ανθρώπους με ακμή ενηλίκων η δυσχρωμίες στο δέρμα. 

Βιταμίνη Β: Άνοιξη σημαίνει περισσότερος ήλιος, υψηλότερη θερμοκρασία και περισσότερος ιδρώτας. Όσοι ιδρώνουν πολύ χάνουν πολύτιμα συστατικά από τον οργανισμό τους. Ειδικά η βιταμίνη Β είναι ένα απ' αυτά που «γλιστράει» και διαφεύγει πιο πολύ από το σώμα. Κι επειδή μιλάμε για τη βιταμίνη που φροντίζει πολύ την υγεία του δέρματος (λειτουργεί και ως φυσικό αντηλιακό, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητο και το κανονικό αντηλιακό) και παρέχει ενέργεια στον οργανισμό, επιβάλλεται να φροντίζουμε να μην υπάρχει η παραμικρή έλλειψή της. 

Μαγνήσιο: Την άνοιξη που η γύρη είναι παντού και δυσκολεύει την αναπνοή των περισσότερων, ειδικά όλους όσοι υποφέρουν από αλλεργίες, το μαγνήσιο παίζει μεγαλύτερο ρόλο. Το μαγνήσιο βοηθάει να ανοίξουν οι αεραγωγοί του ανθρώπου που και να αναπνεύσει καλύτερα. Άνθρωποι με μεσαίας έντασης αλλεργίες αξίζει να πάρουν συμπλήρωμα μαγνησίου το οποίο, εκτός των άλλων, βοηθάει και στην καλύτερη λειτουργία των μυών και μειώνει την αρτηριακή πίεση. 

Βιταμίνη C: Στη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης βιταμίνης έχουμε αναφερθεί πολλάκις. Ωστόσο πέρα από τα σπουδαία που αφορούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος υπάρχει και μια έξτρα συνεισφορά της βιταμίνης C. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει το σώμα να διαχειρίζεται τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος (τη ζέστη δηλαδή) πιο καλά και πιο γρήγορα. Επίσης, ως φυσικό αντισταμινικό βοηθάει με τον πυρετό που προέρχεται από αλλεργίες ενώ επίσης λόγω της αντιοξειδωτικής του ικανότητας προφυλάσσει το δέρμα και τα κύτταρα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .