Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις τη μέρα και ποιές σοβαρές ασθένειες αποφεύγεις;

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

13 Σεπτεμβρίου 2021

Η ιδέα του γυμναστηρίου σου φαίνεται ξένη; Κάθε φορά που προσπαθείς να τρέξεις σου κόβεται η ανάσα; Υπάρχει εναλλακτική. Περπάτα! Ναι, περπάτα! Σου φαίνεται λίγο; Δεν είναι. Είναι αρκετό για να έχεις καλύτερη υγεία και να διατηρείς σε ένα επίπεδο τη σιλουέτα σου. Ξέρεις ότι το περπάτημα συνιστά μια πολύ καλή γυμναστική που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου; Κι όμως ισχύει και το έχουν αποδείξει σχετικές έρευνες. Το 2019, σε μελέτη πάνω σε ώριμες κυρίες, έδειξε ότι εκείνες που περπατούσαν 4.400 βήματα τη μέρα είχαν αισθητά χαμηλότερες «τιμές» θνησιμότητας σε περίοδο 4 ετών από 'κείνες που περπατούσαν 2.700 βήματα τη μέρα ή και λιγότερο. Σε ποιούς τομείς βοηθάει το περπάτημα; Περιορίζει τις πιθανότητες καρδιακών νοσημάτων και διαβήτη. Δεν επιτρέπει στον οργανισμό να πάρει πολλά κιλά και να γίνει παχύσαρκος. Ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Είναι ένα φυσικό αντι...καταθλιπτικό αφού φτιάχνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου. 

Και έρχεται λοιπόν το ερώτημα: πόσο πρέπει να περπατάει κανείς τη μέρα ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα στην υγεία του και τη σιλουέτα του; Ας αρχίσουμε με την καλή είδηση. Ξεχάστε το νούμερο των 10.000 βημάτων που ισοδυναμεί με περίπου 7,6 χιλιόμετρα. Όλο αυτό άρχισε από μια διαφημιστική καμπάνια, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Οι επιστήμονες λοιπόν λένε κάνε την αρχή με το περπάτημα. Θέσε, για αρχή, ρεαλιστικούς στόχους. Π.χ. 5.000 βήματα που είναι περίπου 3,8 χιλιόμετρα. Δεν είναι ανάγκη να τα κάνεις όλα με τη μία. Όταν λέμε βήματα, εννοούμε κάθε βήμα στην καθημερινότητά σου. Πώς θα προσθέσεις πολύτιμα έξτρα βήματα στην καθημερινότητα δίχως να το... καταλάβεις;


-Βγάλε το σκύλο βόλτα και αν δεν έχεις βγες με ένα φίλο που έχει. 

-Βάλε μουσική με ρυθμό και κουνήσου λίγο.

-Αντί να μείνεις στο σπίτι και να δεις ταινίες, οργάνωσε δραστηριότητες με την οικογένεια στην εξοχή.

-Περπάτα πάνω-κάτω όσο περιμένεις κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό ραντεβού. 

-Πήγαινε ως το γραφείο του συναδέλφου σου για να τον ρωτήσεις κάτι και μην επιλέξεις το τηλέφωνο ή ένα e mail.

-Πάρκαρε το αυτοκίνητο λίγο πιο μακριά από 'κει που θες να πας ώστε να περπατήσεις λίγο. 

-Ανέβα με τις σκάλες, όχι με το ασανσέρ. 


Extra info: Αν δυσκολεύεσαι να αρχίσεις θεωρώντας... βουνό τα νούμερα των βημάτων που διάβασες πιο πάνω, ξεκίνα από το μικρότερο δυνατό και ανέβα σταδιακά. «Είναι καλύτερο να περπατάς λίγο από το να μην περπατάς καθόλου», λένε χαρακτηριστικά οι επιστήμονες. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .