Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πράγματα που κάνεις κάθε μέρα και σε γερνάνε πρόωρα

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

19 Ιουλίου 2021

Αναζητούν όλοι «μαγικές» συνταγές και μικρά μυστικά προκειμένου να δείχνουν νεότεροι. Φυσικά και υπάρχουν πράγματα που βοηθούν στο να μειωθεί ο ρυθμός εμφάνισης των σημαδιών γήρανσης σε έναν οργανισμό. Ωστόσο, πριν αναζητήσουμε και συζητήσουμε γι' αυτά, είναι καλό να κάνουμε μια άλλη κουβέντα. Πριν από τις «μαγικές» συνταγές για το πως θα ξανανιώσουμε, επιβάλλεται να φροντίσουμε ώστε ΝΑ ΜΗΝ κάνουμε πράγματα που μας ωθούν να δείχνουμε μεγαλύτεροι απ' όσο είμαστε! Μιλάμε για πράγματα «μικρά» της καθημερινότητας. Εκείνα προηγούνται και παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο. Δες την παρακάτω λίστα με τις καθημερινές κακές σου συνήθειες και φρόντισε να πράξεις ανάλογα αν θες να λένε και σε σένα κάθε φορά που εξομολογείσαι την ηλικία σου: δεν σου φαίνεται.  


1) Πίνεις αναψυκτικά: Οι μεγάλες ποσότητες ζάχαρης που βάζουμε στον οργανισμό μας καταναλώνοντας αναψυκτικά επηρεάζουν αρνητικά τον μεταβολικό ρυθμό και επιταχύνουν τη γήρανση όπως έδειξε σχετική μελέτη. 

2) Τρως γλυκά: Λίγο-πολύ ισχύει ό,τι και με τα αναψυκτικά. Η ζάχαρη υπάρχει σε μεγάλες ποσότητες στα γλυκά και όπως προαναφέραμε επιταχύνει τον ρυθμό εμφάνισης των σημαδιών του γήρατος. 

3) Καταναλώνεις πολύ αλκοόλ: Μαζί με τη ζάχαρη το αλκοόλ (σε μεγάλες ποσότητες) είναι αυτό που σε κάνει να γερνάς πιο γρήγορα. Αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί φλεγμονές.

4) Δεν κοιμάσαι αρκετά: Όλοι θα ξενυχτήσουμε κάποια στιγμή, ωστόσο αν αυτό γίνεται πολύ τακτικά θα... προσθέσει χρόνια επιταχύνοντας τη διαδικασία της γήρανσης. Η ιδανική ποσότητα ύπνου θεωρείται μεταξύ 7 και 9 ωρών.

5) Καπνίζεις: Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις. Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει εκατοντάδες τοξίνες που κάνουν κακό στο δέρμα σου ενώ η εισπνοή του καπνού προκαλεί συστολή στα αιμοφόρα αγγεία και εμποδίζει το οξυγόνο να κυκλοφορήσει. 

6) «Καίγεσαι» στον ήλιο: Πρόωρη γήρανση του δέρματος προκαλεί και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Μπορεί να σου αρέσει να μαυρίζεις αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να δέχεσαι ατελείωτες ώρες χωρίς προστασία την υπεριώδη ακτινοβολία. 

7) Αγχώνεσαι: Το στρες αποτελεί την αρχή για μια σειρά κακών πραγμάτων που μπορούν να συμβούν στην υγεία σου. Γι' αυτό επιβάλλεται να βρεις τρόπο να το αποβάλλεις από την καθημερινότητά σου. Μεταξύ των κακών που κάνει είναι και η πρόωρη γήρανση. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .