Shape
carespot.gr
carespot.gr

8 συμβουλές υγείας για το καλοκαίρι

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

29 Ιουνίου 2021

Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δοκιμάζουν τον οργανισμό όλων και ειδικά ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας ή εκείνων που αντιμετωπίζουν διάφορα νοσήματα, χρόνια ή μη. Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι αυξάνεται ο αριθμός καρδιακών επεισοδίων. Επίσης, όταν αυξάνονται κατακόρυφα οι βαθμοί Κελσίου, αυξάνονται και οι θερμοπληξίες και τα ηλιακά εγκαύματα. Ακόμα και οι τροφικές δηλητηριάσεις είναι πιο συχνές και υπάρχει εξήγηση γι' αυτό. Εσύ λοιπόν τι θα κάνεις για τα παραπάνω; Θα θέσεις σε κίνδυνο τον εαυτό σου ή θα φροντίσεις ώστε με μικρά έξυπνα κόλπα να αποφύγεις όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα και να βιώσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι; Την απάντηση θα τη δώσεις εσύ, εμείς σου δίνουμε τις έξυπνες συμβουλές...


1) Πιες περισσότερο νερό. Δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις γι' αυτή τη συμβουλή. Η ζέστη σε κάνει να ιδρώνεις πιο πολύ και να στεγνώνει ο οργανισμός σου. Άρα απαιτείται περισσότερη κατανάλωση νερού / χυμών. Επίσης βοηθάει να τρως λαχανικά και φρούτα που έχουν νερό. 

2) Πρόσεξε τι τρως. Το καλοκαίρι τα τρόφιμα είναι περισσότερο ευάλωτα συνεπώς μην καταναλώνεις κάτι που ξέχασες εκτός ψυγείου για ώρες. Επίσης να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή στο τι αγοράζεις για να μαγειρέψεις και ακόμα μεγαλύτερη στα delivery που παραγγέλνεις απέξω. Φάε καθαρά τρόφιμα και απέφευγε το πολύ αλάτι. 

3) Μείνε σε κίνηση. Δεν χρειάζεται, τις πολύ ζεστές μέρες, να το παρακάνεις με τον αθλητισμό ή τις βαριές δουλειές, ειδικά εκτός σπιτιού. Ωστόσο είναι καλό ακόμα και το καλοκαίρι να παραμένουμε δραστήριοι αφού όσο κινούμαστε τόσο λειτουργεί ο οργανισμός κι αυτό οφελεί γενικώς την υγεία μας. Απλώς συστήνεται η δραστηριότητα να γίνεται είτε εντός σπιτιού / γυμναστηρίου είτε σε ώρες που δεν καίει ο ήλιος ή σε σκιά. 

4) Φόρα ελαφρά ρούχα. Υπάρχει λόγος που τα ρούχα μας χωρίζονται σε καλοκαιρινά και χειμερινά. Υπάρχει επίσης λόγος που φτιάχνονται από διαφορετικά υλικά. Βάλε ρούχα φτιαγμένα από υφάσματα που είναι ελαφριά και επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει. 

5) Πρόσεχε την υγιεινή. Κάνε ντους 1-2 φορές την ημέρα αφενός για να δροσίζεσαι και αφετέρου για να απομακρύνεις τον ιδρώτα και τα βακτήρια από το σώμα σου που συγκεντρώνονται με μεγαλύτερη ευκολία. Επίσης μην αμελείς το τακτικό πλύσιμο των χεριών αφού τα βάζεις συχνά στο πρόσωπο και ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μεγάλος. 

6) Βάλε αντηλιακό. Οι δερματολόγοι συστήνουν να φοράμε αντηλιακό ακόμα και τον χειμώνα όταν βγαίνουμε εκτός σπιτιού. Καταλαβαίνεις λοιπόν πόσο υπερ-απαραίτητο είναι το καλοκαίρι. Ποτέ, μα ποτέ, μην ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό είτε πας στη θάλασσα είτε απλά βγαίνεις για βόλτα ή δουλειά. 

7) Μείνε σε κλειστούς χώρους. Αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να βγεις εκτός σπιτιού ή χώρου εργασίας, μείνε μέσα για όσο περισσότερο γίνεται και ειδικά τις ώρες που ο ήλιος καίει πιο πολύ. Αν επιβάλλεται να μετακινηθείς, φρόντισε να το κάνεις τις πιο δροσερές ώρες. 

8) Επισκέψου γιατρό. Σε περίπτωση που αισθάνεσαι ζαλάδα ή κάποιου είδους δυσφορία που δεν λέει να υποχωρήσει, επισκέψου άμεσα γιατρό. Ακόμα και πριν από κάποιο σύμπτωμα καλό είναι να κάνεις ένα τσεκ απ ώστε να βεβαιωθείς πως δεν κληθείς να αντιμετωπίσεις κάτι δυσάρεστο εκεί που δεν το περιμένεις. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .