Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι 5+1 φυσικοί τρόποι να χάσεις κυτταρίτιδα!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

16 Ιουλίου 2021

Η κυτταρίτιδα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους γυναικείους προβληματισμούς παγκοσμίως. Βλέπετε, υπολογίζεται ότι επηρεάζει ένα ποσοστό μεταξύ 80 και 90% παγκοσμίως! Η όψη του δέρματος με κυτταρίτιδα ρίχνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου το οποίο φροντίζει να κρύβει με ρούχα το σώμα του και να αποφεύγει ακόμα και να απολαμβάνει τη θάλασσα το καλοκαίρι. Γιατί μια γυναίκα εμφανίζει κυτταρίτιδα; Η απάντηση δεν είναι απλή και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Π.χ. είναι θέμα ηλικίας, οικογενειακού ιστορικού, φλεγμονών, αύξησης βάρους κτλ. Πως αντιμετωπίζεται η κυτταρίτιδα; Και αυτή η απάντηση δεν είναι απλή αλλά υπάρχουν τρόποι να βελτιωθεί η όψη του δέρματος. Εμείς ας επικεντρωθούμε στους πιο εύκολους και φυσικούς τρόπους που δεν κοστίζουν πολύ (όπως π.χ. μια πλαστική επέμβαση) και δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία. Υπάρχει μια σειρά καταπληκτικών και άκρως αποτελεσματικών προϊόντων χάρη στην οποία τα αποτελέσματα θα είναι άμεσα και εμφανή. Βεβαίως, απαιτείται επιμονή σε ένα πλάνο και υπομονή αφού δεν αλλάζουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη. 


1) Ενυδάτωση: Η κατανάλωση νερού έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει αφού διατηρεί την υγρασία του δέρματος ενώ ενισχύει την σωστή κυκλοφορία στον οργανισμό και την απομάκρυνση των τοξινών. Θετική επίδραση έχουν και τα διαφόρων ειδών αφεψήματα π.χ. το τσάι και το χαμομήλι που είναι και διουρητικά. 

2) Αδυνάτισμα: Η απώλεια κιλών / λίπους είναι προφανές ότι βοηθάει αφού η αύξηση βάρους οδηγεί σε... τέντωμα του δέρματος. Γενικώς οι απότομες και μεγάλες αυξομειώσεις βάρους δεν βοηθούν. 

3) Γυμναστική: Κάθε άνθρωπος που γυμνάζεται ωφελεί πολλαπλά τον οργανισμό του. Αυτό ισχύει και για μια γυναίκα με κυτταρίτιδα που γυμνάζεται η οποία, πέρα από τα άλλα καλά, μειώνει την κυτταρίτιδα. Υπάρχουν συγκεκριμένες ασκήσεις (σ.σ.: squat, άλματα και squat) που βοηθούν περισσότερο και αφορούν με την εκγύμναση των γλουτών και γενικώς των σημείων που υπάρχει κυτταρίτιδα. Είναι ξεκάθαρο ότι η ποδηλασία, η κολύμβηση, ο χορός και φυσικά το τρέξιμο αποτελούν τέλειες επιλογές. 

4) Υγιεινή διατροφή: Επιβάλλεται να αποφεύγεται κάθε είδους fast και junk food πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και ζάχαρη όπως και το αλκοόλ. Είναι προτιμότερο να καταναλώνονται πιο υγιεινές τροφές που περιέχουν και νερό. Τα φρούτα είναι ό,τι καλύτερο όπως και τα λαχανικά. Οι φυτικές ίνες και η πρωτεΐνη επίσης. 

5) Μασάζ: Το μασάζ αρέσει σε όλους, ειδικά αν γίνεται από κάποια / ον ειδικό. Το σωστό και στοχευμένο μασάζ (με κινήσεις σε κύκλο ή ανάποδη φορά) βοηθάει και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Χάρη στο μασάζ αυξάνεται η ροή του αίματος στα σημεία και σιγά σιγά βελτιώνεται η όψη. 


Extra tip: Το δέρμα, γενικώς, έχει ανάγκη την απολέπιση. Το δέρμα με κυτταρίτιδα την έχει περισσότερο. Χάρη σ' αυτή απομακρύνονται νεκρά κύτταρα και αναγεννάται. Επίσης υπάρχει μεγαλύτερη ροή αίματος. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .