Shape
carespot.gr
carespot.gr

5 tips να «ρίξεις» την κοιλίτσα πριν βγεις στην παραλία

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

23 Ιουνίου 2021

Έφτασε η ώρα να βγεις στην παραλία και η πρόβα με το μαγιό μπροστά στον καθρέφτη σε έκανε να αισθάνεσαι άβολα λόγω της κοιλίτσας που φούσκωσε στην καραντίνα; Μην αγχώνεσαι, προλαβαίνεις. Μπορείς να χάσεις αποτελεσματικά το βάρος που θες ώστε να μην «ρουφάς» την κοιλιά όταν πας για μπάνιο. Υπάρχουν 5 συμβουλές που αν ακολουθήσεις θα δεις αμεσότατα θεαματικά αποτελέσματα. Εξάλλου, πέρα από την εμφάνιση υπάρχουν κι άλλοι σημαντικοί λόγοι που πρέπει να ξεφορτωθείς το λίπος γύρω από την κοιλιά. Λόγοι υγείας. Οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι το λίπος στην περιοχή αυτή έχει συνδεθεί πολύ στενά με διαβήτη τύπου 2 και καρδιακά νοσήματα. Άρα, μην το σκέφτεσαι άλλο και μην καθυστερείς. Ιδού τι πρέπει ν' αρχίσεις να κάνεις από... χθες!


1) Απέφευγε τη ζάχαρη και τα ροφήματα με γλυκαντικές ουσίες: Είμαστε σίγουροι πως δεν πρόκειται για κάτι που ακούς πρώτη φορά. Η ζάχαρη και οι γλυκαντικές ουσίες εκτός του ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία οδηγούν σε αύξηση του βάρους και ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς και του συκωτιού. Μάλιστα, έρευνες έχουν αποδείξει ότι επειδή τις υγρές γλυκαντικές ουσίες (π.χ. σιρόπια) που είναι επεξεργασμένα τρόφιμα ο εγκέφαλος αδυνατεί να τις καταχωρίσει όπως τους κόκκους ζάχαρης, ένας άνθρωπος καταλήγει να παίρνει περισσότερες θερμίδες

2) Φάε περισσότερη πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη ίσως αποτελεί το πιο σημαντικό μακροθρεπτικό συστατικό για απώλεια βάρους. Έρευνες έχουν επιβεβαιώσει ότι μπορεί να μειώσει τις διάφορες λιγούρες κατά 60% ενώ ταυτόχρονα τονώνει τον μεταβολισμό κατά 80-100% με συνέπεια να καταναλώνεις ως και περίπου 440 θερμίδες λιγότερες τη μέρα! Αν λοιπόν θες να χάσεις βάρος η προσθήκη πρωτεΐνης στο διατροφολόγιό σου είναι μονόδρομος. 

3) Περιόρισε τους υδατάνθρακες: Στην προσπάθειά σου να περιορίσεις τις λιγούρες και την όρεξη βοηθάει η μείωση κατανάλωσης υδατανθράκων. Πάμπολλες έρευνες έχουν αποδείξει ότι αν καταναλώνεις λιγότερους υδατάνθρακες θα χάσεις 2-3 φορές περισσότερο βάρος από μια δίαιτα με λιγότερα λιπαρά. Ακόμα και σε μόλις 2-3 μέρες μπορεί να δει κανείς αποτελέσματα αν μειώσει τους υδατάνθρακες. 

4) Μην ξεχνάς τις φυτικές ίνες: Ένας ακόμη... σύμμαχος για να φύγει η κοιλίτσα είναι οι φυτικές ίνες. Πως βοηθάει; Είναι καθαρά πρακτικό. Οι φυτικές ίνες καθυστερούν την κίνηση των τροφών στο πεπτικό σύστημα και γενικώς την πέψη τους. Αυτό έχει ως συνέπεια να διατηρείται για περισσότερη ώρα το αίσθημα πληρότητας στο στομάχι που αισθανόμαστε αφού φάμε. Εύλογα λοιπόν οδηγεί στην κατανάλωση λιγότερων τροφών. 

5) Γυμνάσου: Αυτό σίγουρα δεν αποτελεί έκπληξη ως συμβουλή. Ένας από τους πλέον ασφαλείς τρόπους να χάσεις βάρος και παράλληλα να διατηρήσεις τον οργανισμό υγιή είναι να γυμνάζεσαι τακτικά. Μπορείς να τρέξεις, να κολυμπήσεις, να κάνεις ποδήλατο, ορειβασία ή ό,τι άλλο θα σε θέσει σε κίνηση. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .