Shape
carespot.gr
carespot.gr

8+1 εύκολα tips για καλύτερη υγεία της καρδιάς

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

5 Ιανουαρίου 2022

Η υγεία της καρδιάς αποτελεί ένα κομβικό κομμάτι της γενικότερης υγείας ενός ανθρώπου. Μια καρδιά που δε λειτουργεί σωστά επηρεάζει τον οργανισμό και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του ατόμου. Τι μπορεί να κάνει κανείς; Μερικές φορές φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι και τόσο. Χρειάζονται μερικές μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας προκειμένου να βελτιώσουμε τα πράγματα σε κάθε τομέα, ναι και την υγεία της καρδιάς. Ιδού λοιπόν 8+1 μικρές αλλά «μεγάλες» αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου προκειμένου να βελτιώσεις την υγεία της καρδιάς. Εξάλλου, είναι πάντα καλύτερο να προλαμβάνεις παρά να προσπαθείς να σώσεις καταστάσεις μετά. Και τα συγκεκριμένα tips αυτό κάνουν, προλαμβάνουν δυσάρεστες καταστάσεις καθώς, ως γνωστόν, τα καρδιακά επεισόδια αποτελούν μία από τις πρώτες αιτίες θανάτων παγκοσμίως... Και λογικά δεν θες να μπεις σ' αυτή τη λίστα... 


  • Περπάτα για 10 λεπτά. Ειδικά αν δεν γυμνάζεσαι καθόλου, ένας σύντομος καθημερινός περίπατος είναι μια καλή αρχή. 
  • Σήκωσε κάτι βαρύ. Είτε πρόκειται για μια καρέκλα που θα μεταφέρεις από τη μία πλευρά του δωματίου στην άλλη, είτε κάτι ελαφρώς πιο βαρύ, κάνει καλό. Επίσης «ξυπνάει» τους μύες των χεριών εφόσον δεν γυμνάζεσαι τακτικά.
  • Φάε ένα έξτρα φρούτο κάθε μέρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι προσιτά οικονομικά, έχουν υπέροχη γεύση και είναι πολύ καλά για τη γενικότερη υγεία, φυσικά και της καρδιάς. 
  • Άρχισε τη μέρα με πλήρες πρωϊνό. Το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας είναι το πρωϊνό, συνεπώς φρόντισε να είναι πλούσιο σε φρούτα, φυσικό χυμό, δημητριακά, τοστ και ό,τι μπορεί να σου δώσει ενέργεια, όχι φυσικά σε επεξεργασμένα ή ζάχαρη. Όσο πιο φυσικό τόσο πιο καλό.
  • Μην... πίνεις θερμίδες. Τα αναψυκτικά, οι συσκευασμένοι χυμοί, το αλκοόλ και τα διάφορα έτοιμα ροφήματα είναι γεμάτα ζάχαρη και θερμίδες που είναι υπερ-απαραίτητο να αποφεύγονται. 
  • Φάε ξηρούς καρπούς. Καρύδια, αμύγδαλα, φυστίκια (κατά προτίμηση ανάλατα) κάνουν καλό στην καρδιά και ειδικά αν είναι τα γρήγορα σνακ που θα φας σε μια στιγμή λιγούρας αντί για πατατάκια ή μπισκότα. Μπαίνουν επίσης και σε σαλάτα.
  • Μην ξεχνάς τα... φρούτα της θάλασσας. Υπερ-απαραίτητα στη σωστή διατροφή ενός ανθρώπου είναι τα ψάρια. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα πρέπει ένας άνθρωπος να τα έχει στη διατροφή του αφού κάνουν καλό και στον εγκέφαλο, όχι μόνο την καρδιά. 
  • Ανέπνεε βαθιά. Προσπάθησε, για μερικά λεπτά κάθε μέρα, να επικεντρωθείς στην αναπνοή σου. Να αναπνέεις αργά, σταθερά και όσο πιο βαθιά γίνεται. Ανέπνεε από τη μύτη και βγάλε τον αέρα από το στόμα. Η όλη διαδικασία ηρεμεί και ρίχνει (λίγο προφανώς) την αρτηριακή πίεση που είναι καλό για την καρδιά. 


Extra tip: Πλένε τα χέρια σου συχνά. Ως γνωστόν οι ιογενείς λοιμώξεις που προσβάλλουν το αναπνευστικό αλλά και την καρδιά «τρυπώνουν» στον οργανισμό από τη μύτη, το στόμα και φυσικά τα χέρια στα οποία «κολλάνε» οι ιοί. Να πλένεις λοιπόν τακτικά και σχολαστικά τα χέρια για να βεβαιωθείς ότι δεν θα μεταφερθούν στον οργανισμό σου. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .