Shape
carespot.gr
carespot.gr

Γιατί το φθινόπωρο είναι ευεργετικό για σωματική και πνευματική υγεία

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

10 Σεπτεμβρίου 2021

Φθινόπωρο. Για αρκετό κόσμο αποτελεί μια εποχή κατά την οποία η διάθεση πέφτει κατακόρυφα. Η επιστροφή στην καθημερινότητα, μετά την καλοκαιρινή ανεμελιά, φέρνει πολύ κόσμο στα όρια της κατάθλιψης. Ξέρεις κάτι; Αρκετά πράγματα είναι και θέμα οπτικής. Πως σου αρέσει να τα βλέπεις; Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, επέλεξε να ατενίζεις τη σωστή. Υπάρχει λοιπόν και η θετική πλευρά του φθινοπώρου. Η πλευρά που κάνει καλό στην υγεία σου, σωματική και πνευματική. Υπάρχει και η πλευρά που σε ξανανιώνει και αυξάνει τη γοητεία σου. Εκμεταλλεύσου λοιπόν την επιστροφή στη ρουτίνα εστιάζοντας στην υγιεινή διατροφή και τον εαυτό σου. Να σου δώσουμε μερικά tips; Πάρε μολύβι και χαρτί. 


Γυμνάσου «πράσινα»

Το καλοκαίρι ή τον χειμώνα η άσκηση γίνεται, κυρίως, σε ένα γυμναστήριο και είναι λογικό. Το καλοκαίρι κάνει πολλή ζέστη και έχει ήλιο με συνέπεια να προτιμάς το... καταφύγιο του κλειστού χώρου με το air condition. Τον χειμώνα κάνει πολύ κρύο και συνήθως βρέχει ή χιονίζει. Ωστόσο το φθινόπωρο (όπως και την άνοιξη) προσφέρεται για τη λεγόμενη «πράσινη» άσκηση, δηλαδή το να πας για τρέξιμο στην εξοχή αφού ούτε πολλή ζέστη έχει, ούτε πολύ ήλιο ενώ οι βροχές δεν έχουν αρχίσει ακόμα για τα καλά. Το τρέξιμο, το βάδισμα ή το ποδήλατο, ακόμα και η ορειβασία είναι τέλεια γυμναστική. Τι προσφέρει η «πράσινη» άσκηση; Βελτιώνει τη διάθεση, μειώνει τις πιθανότητες κατάθλιψης και δυναμώνει το ανοσοποιητικό και την αυτοεκτίμηση. 

Φάε «πράσινα»

Το φθινόπωρο προσφέρεται και για υγιεινή διατροφή. Ούτως ή άλλως, κάθε εποχή της μεσογειακής διατροφής, είναι γεμάτη γευστικές και υγιεινές επιλογές. Τι μπορείς να φας το φθινόπωρο και να είναι εντός εποχής; Κολοκύθες, γλυκοπατάτες, μήλα, αχλάδια, ρόδια, φραγκόσυκα, σταφύλια, σπανάκι και μπρόκολο. Η λίστα είναι ακόμα μεγαλύτερη και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προσθέσεις στην καθημερινή σου διατροφή τα παραπάνω που θα παρέχουν ό,τι χρειάζεσαι. 

Κοιμήσου ποιοτικά

Με τη ζέστη να έχει υποχωρήσει η δροσιά του φθινοπώρου προσφέρεται για επαρκή και βαθύ ύπνο. Φρόντισε λοιπόν να μην σε αποσπά το οτιδήποτε για να τον απολαύσεις. Πριν πέσεις για ύπνο κλείσε την τηλεόραση αλλά και το κίνητο. Απόφυγε να φας πολύ το βράδυ και φτιάξε ατμόσφαιρα... ύπνου στην κρεβατοκάμαρα χαμηλώνοντας τον φωτισμό πριν πέσεις στο κρεβάτι. 

Κάνε όνειρα με μάτια ανοιχτά

Μετά τη θερινή ραστώνη το φθινόπωρο προσφέρεται για reset σε σώμα και μυαλό. Είναι η περίοδος που αρχίζουμε ξανά να βάζουμε στόχους και να κάνουμε όνειρα από 'κείνα που γίνονται με τα μάτια ανοιχτά, όχι στον ύπνο μας. Προγραμμάτισε το επόμενο ταξίδι, τις επόμενες διακοπές. Θα σε βοηθήσει να αισθανθείς πολύ καλύτερα αφού θα βάλεις τον εαυτό σου σε διαδικασία προσμονής για κάτι καλό. 

Βγες με φίλους

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που σκορπάει τους πάντες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Άδεια από τη δουλειά και διακοπές κάνει ανθρώπους που συναναστρέφονται καθημερινά όλο το χρόνο να... χάνονται. Το φθινόπωρο ωστόσο ο καθένας επιστρέφει στη δική του κανονικότητα. Συνεπώς είναι η εποχή που προσφέρεται για να συναντήσουμε ξανά φίλους και γνωστούς με τους οποίους χαθήκαμε το καλοκαίρι. Το συναίσθημα θα είναι όμορφο ενώ παράλληλα θα μιλήσετε για ευχάριστα πράγματα, δηλαδή πως περάσατε τις διακοπές. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .