Shape
carespot.gr
carespot.gr

Σταφύλι, οι «μεθυστικές» ιδιότητες υγείας και ομορφιάς

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

2 Αυγούστου 2021

Είναι γευστικά. Είναι θρεπτικά. Δεν παχαίνουν. Συνδυάζονται με... 1000+1 τρόπους στην διατροφική μας καθημερινότητα. Και πέρα απ' όλα αυτά, αποτελούν και αληθινά φάρμακα για έναν οργανισμό καθώς τα όσα περιέχουν κάνουν καλό στην υγεία, τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική. Για τα σταφύλια όλος αυτός ο πρόλογος. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις πόσα οφέλη έχουν για την υγεία σου και την ομορφιά σου, ήρθε ο καιρός να μάθεις. Κι επειδή είμαστε σε εποχή που υπάρχουν άφθονα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, των μανάβικων και των λαϊκών αγορών, ήρθε η στιγμή να αγοράσεις κι εσύ και να καταναλώσεις άφοβα. Το σώμα σου και η υγεία σου θα σε ευγνωμονούν. Παράλληλα θα μπορείς να κοιτάς με μεγαλύτερη άνεση στον καθρέφτη αφού τα σταφύλια έχουν θετική επίδραση στην όψη του δέρματος και μόνο τυχαίο δεν είναι που αποτελούν πρώτη ύλη για μια σειρά από κορυφαία καλλυντικά. Τι περιμένεις λοιπόν;  


1) Είναι γεμάτα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνες C και K

2) Έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση και προφυλάσσουν από χρόνιες ασθένειες. 

3) Ωφελούν την καρδιά μειώνοντας την πίεση και τη χοληστερόλη. 

4) Ρίχνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και προστατεύουν από τον διαβήτη.

5) Περιέχουν χημικές ενώσεις που ευνοούν την υγεία των ματιών.

6) Βελτιώνουν τη μνήμη, την προσοχή, την ψυχολογία και τη διάθεση. 

7) Δυναμώνουν τα οστά εξαιτίας του ασβεστίου, του μαγνησίου, του φωσφόρου και της βιταμίνης Κ που περιέχουν. 

8) Ενισχύουν το ανοσοποιητικό και το κάνουν πιο ανθεκτικό σε ιούς και βακτήρια.

9) Μειώνουν τον ρυθμό γήρανσης (λόγω της ρεσβερατρόλης που περιέχουν η οποία ενεργοποιεί συγκεκριμένα γονίδια) και ευνοούν τη μακροζωΐα

10) Εμποδίζουν χρόνιες ασθένειες μειώνοντας τις φλεγμονές. 


Extra info1: Οι φυτικές ίνες που περιέχονται στο σταφύλι βοηθούν και στην καλή λειτουργία του εντέρου, συνεπώς συνίστανται σε ανθρώπους με προβλήματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας.

Extra info2: Το σταφύλι καταναλώνεται σκέτο, ως σνακ, ή επιδόρπιο μετά από γεύμα / δείπνο. Συνοδεύεται εξαιρετικά και με τυρί ενώ μπορεί ν' αποτελέσει μέρος φρουτοσαλάτας. Επίσης γίνεται υπέροχος χυμός ενώ μπαίνει και σε smoothie. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .