Shape
carespot.gr
carespot.gr

Οι τροφές που θα σε κάνουν να χαμογελάς περισσότερο!

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

25 Ιουνίου 2021

Λένε ότι ο έρωτας περνάει από το στομάχι. Δεν είναι μόνο αυτός. Και η ευτυχία ακολουθεί την ίδια διαδρομή. Σοβαρές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει τη σχέση που υπάρχει μεταξύ της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών και της καλύτερης διάθεσης. Αν αισθάνεσαι τη διάθεσή σου πεσμένη ή αν υποφέρεις από κατάθλιψη, μπορείς να κάνεις μια αρχή για να καταπολεμήσεις ό,τι σε βασανίζει επιλέγοντας συγκεκριμένες τροφές. Τροφές που θα φτιάξουν και τη διάθεσή σου εκτός του ότι θα σου κάνουν καλό αφού μιλάμε για απολύτως υγιεινές. Θέλεις να δοκιμάσεις κι εσύ; Πίστεψέ μας, αξίζει. Εξάλλου, δεν έχεις κάτι να χάσεις. Κάτι μας λέει πως σύντομα θα μας ευχαριστείς. Ιδού η λίστα των τροφών που είναι καλό να βάλεις στο διατροφολόγιό σου.


  • Κινόα: Χαρακτηρίζεται ως ψευτο-δημητριακό αφού οι σπόροι του είναι πλούσιοι σε άμυλο όπως των σιτηρών. Περιέχει μέχρι και 18% έξτρα πρωτεΐνη σε σχέση με τα άλλα σιτηρά και είναι πλούσια σε αμινοξέα. Χρησιμοποιείται και αντί του ρυζιού και έρευνες έχουν αποδείξει ότι έχει αντι-καταθλιπτικές ιδιότητες. 
  • Σολωμός: Τα Ω3 λιπαρά που περιέχει κάνουν το δέρμα πιο λαμπερό και τα μαλλιά πιο ανθεκτικά ενώ φέρεται να βελτιώνει και τη γενικότερη υγεία και ευεξία ενός ανθρώπου. 
  • Μανιτάρια: Την απαραίτητη για τον οργανισμό και την ψυχολογία μας βιταμίνη D την παίρνουμε κυρίως από τον ήλιο, ωστόσο τη βρίσκουμε και στα μανιτάρια γι' αυτό να τα προτιμάτε. 
  • Μαύρη σοκολάτα: Ναι, είναι αλήθεια, η μαύρη σοκολάτα έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό όπως να περιορίσει το στρες. 
  • Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι βακτήρια που ζουν στα έντερά μας και βοηθούν στην πέψη των τροφών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Παράλληλα μας ηρεμούν και περιορίζουν τις τάσεις επιθετικότητας. 
  • Βιταμίνη Β6: Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει στη μετατροπή της τρυπτοφάνης σε σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που παίζει πρωταρχικό ρόλο στην καλή διάθεση, τη μάθηση και τον έλεγχο των παρορμήσεων. Συναντάται σε θαλασσινά και λαχανικά. 
  • Σταφύλια: Περιέχουν ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που βελτιώνει τη διάθεση. 
  • Βιταμίνη C: Υπάρχουν άπειροι σημαντικοί λόγοι να τρώει κανείς πορτοκάλια ή να πίνει τον φρέσκο χυμό τους, όπως η ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Η βελτίωση της ψυχολογίας είναι ένας ακόμα. 
  • Μαγνήσιο: Σύμφωνα με μελέτες σημαντικό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού έχει έλλειψη σε μαγνήσιο το οποίο παίζει ρόλο σε μεταβολικές λειτουργίες και βοηθάει στη διατήρηση της ισορροπίας της σεροτονίνης. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .