Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τι είναι το «Daily Mile» και τα σπουδαία οφέλη για το παιδί σου

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

13 Οκτωβρίου 2021

Πόσο δραστήριο είναι το παιδί σου; Πόσο συμμετέχει στη γυμναστική κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκεται στο σχολείο; Ξέρεις ότι το πόσο ενεργό σωματικά είναι ένα παιδί παίζει ρόλο και στο πόσο αποδοτικό είναι στα μαθήματα αλλά και πόσο χαρούμενο; Το project «Daily Mile» ήρθε για να επιβεβαιώσει την παραπάνω πεποίθηση. Τι είναι το Daily Mile; Είναι ένα πρόγραμμα σωματικής δραστηριότητας που άρχισε πειραματικά το 2012 σε ένα σχολείο στη Σκωτία και προωθήθηκε από την Κυβέρνηση της χώρας ενώ σιγά σιγά γίνεται όλο και πιο δημοφιλές και εκτός Μεγάλης Βρετανίας. 


Ο στόχος είναι, κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, οι μαθητές βγαίνουν έξω από τη σχολική αίθουσα για να τρέξουν ή να περπατήσουν για 15 λεπτά. Όπως παρατηρήθηκε, υπήρξαν ουκ ολίγα οφέλη για τα παιδιά. Οι μαθητές που έτρεξαν πιο γρήγορα και ήταν πιο δραστήριοι είχαν καλύτερη απόδοση στα μαθήματα. Επίσης απέκτησαν καλύτερη φυσική κατάσταση, είχαν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, ήταν πιο χαρούμενα, μείωσαν τις ώρες της καθιστικής ζωής και το σώμα τους απέκτησε καλύτερη εικόνα


Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα παιδιά που είχαν καλύτερη αντοχή σ' αυτή τη σωματική δραστηριότητα ολοκλήρωσαν ύστερα κάποιες γνωστικές δοκιμασίες κατά περίπου 10% πιο γρήγορα από τους λιγότερο γρήγορους στο τρέξιμο συμμαθητές τους. Επίσης ανταποκρίθηκαν καλύτερα σε δοκιμασίες εικόνας, ανάγνωσης ακόμα και μνήμης. Οι δεξιότητες που έχουν να κάνουν με τη μνήμη ή τον αυτοέλεγχο παρουσίασε βελτίωση μετά την άσκηση. 


Στη Σκωτία λοιπόν το 2012 άρχισε πειραματικά κάτι πραγματικά πρωτοποριακό και ευεργετικό για τα παιδιά. Πλέον αυτό το πρόγραμμα εφαρμόζεται παγκοσμίως σε μερικές χιλιάδες σχολεία. Έξι χρόνια μετά τη «γέννηση» και πειραματική δοκιμή του προγράμματος, το 2018 πιο συγκεκριμένα, διενεργήθηκε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και πόσο σημαντικά είναι τα ψυχικά οφέλη του προγράμματος. Τα ευρήματα ήταν σπουδαία αφού διαπιστώθηκε ότι μαθητές με συμπτώματα κατάθλιψης βελτίωσαν σημαντικά την ψυχική τους υγεία και έγιναν πιο χαρούμενα. 


Extra blog1: Τι είναι το BPA και πως να διαλέγεις το μπιμπερό του μωρού.

Extra blog2: Πως θα καταλάβεις ότι το παιδί σου έχει Covid-19.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot

Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .