Shape
carespot.gr
carespot.gr

Πως να κάνετε το παιδί άριστο μαθητή στο σχολείο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

2 Νοεμβρίου 2021

Παιδί και σχολείο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αγχωτικές καταστάσεις των γονέων. Πώς θα τα πάει; Θα είναι καλό στα μαθήματα; Θα είναι αρκετά έξυπνο να απορροφάει τη γνώση και να προοδεύει; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους γονείς που προφανώς ανησυχούν για την υγεία και το ανοσοποιητικό του. Και συχνά αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους για να το βοηθήσουν. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν για να το βοηθήσουν; Φυσικά και υπάρχουν. Πέρα από τα συμπληρώματα διατροφής, «ρόλος» του μαθητή είναι κάτι που διδάσκεται πρωτίστως από τους γονείς, στο περιβάλλον του σπιτιού, και ύστερα στο σχολείο. Ο γονέας είναι εκείνος που μπορεί να... σπρώξει το παιδί να γίνει πιο επιμελής μαθητής. Δεν είναι δύσκολο, υπάρχουν μερικά έξυπνα tips που θα βοηθήσουν πολύ. 


  • Μάθε το υγιεινές συνήθειες: Κανείς δε μπορεί να αποδώσει το καλύτερο που μπορεί αν δεν αισθάνεται καλά. Για να βοηθήσεις το παιδί σου σιγουρέψου ότι έχει υγιεινές συνήθειες. Διαλέξτε τη σωστή ώρα που πηγαίνει για ύπνο, ετοίμασέ του πλήρες και υγιεινό πρωϊνό, ενθάρρυνέ το να γυμνάζεται τακτικά και να παίζει με τους φίλους του. Περιορίστε το... κόλλημά του στην οθόνη της τηλεόρασης, του υπολογιστή ή του κινητού. 
  • Η ρουτίνα κάνει καλό: Βάλτε το σε μια ρουτίνα στην οποία θα υπάρχουν εξαιρέσεις. Όμως η ρουτίνα θα το βοηθήσει να μάθει να είναι οργανωτικό και να ξέρει να ρυθμίζει τις υποχρεώσεις του. Παράλληλα θα ξέρει τι να περιμένει κάθε στιγμή της ημέρας.
  • Φτιάξτε το ράφι του σχολείου: Είναι σημαντικό το παιδί να ξέρει ότι υπάρχει ένα σημείο / ράφι που θα ακουμπάει την τσάντα όταν έρχεται από το σχολείο ή θα παίρνει το κολατσιό του όταν φεύγει το πρωί. Είναι επίσης ένας μέρος της ρουτίνας που κρίνεται απαραίτητο. Το βάζει στο mood των υποχρεώσεων. 
  • Δημιουργήστε χώρο εργασίας: Στο σχολείο το παιδί έχει το θρανίο του. Στο σπίτι υπάρχει ο χώρος που είναι δικός του για να μελετήσει; Αν όχι, φτιάξτε τον μαζί. Επιλέξτε ένα γραφείο που του αρέσει και βάλτε πάνω ό,τι χρειάζεται. Συμπληρώστε και μια βιβλιοθήκη δίπλα. Θα το κάνει να αισθάνεται υπευθυνότητα και κυρίαρχο του χώρου του. 
  • Μελέτη, μελέτη, μελέτη: Προφανώς για να είναι καλό και αποδοτικό στα μαθήματα ένα παιδί πρέπει να μελετάει. Να μην παραλείπει τα μαθήματα. Να κάνει επαναλήψεις. Μελετήστε κι εσείς μαζί του για λίγο, τσεκάρετε αν απορροφά τις πληροφορίες και διαβάζει ουσιαστικά. 
  • Δώστε το παράδειγμα: Το παιδί έχει την τάση να μιμείται συμπεριφορές και ειδικά εκείνες των γονέων. Διαβάστε κι εσείς συχνά ένα βιβλίο και φροντίστε να σας «πιάσει» το παιδί όταν συμβαίνει αυτό, μην διαβάζετε όσο λείπει από το σπίτι. Θα παραδειγματιστεί θετικά όταν σας δει να διαβάζετε κι εσείς ένα ποιοτικό βιβλίο, όχι ένα περιοδικό. 
  • Συζητείστε συχνά: Ξέρετε πως αισθάνεται το παιδί πηγαίνοντας στο σχολείο; Περνάει καλά στην τάξη; Έχει φίλους; Ποιά είναι η σχέση με τον δάσκαλο ή τη δασκάλα; Αυτές είναι σημαντικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε και να τις αντλήσετε από το ίδιο το παιδί με τακτικές όμορφες κουβέντες, όχι με στυλ... ανακριτή. 
  • Παρατηρήστε τα ενδιαφέροντά του: Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ούτε όλα τα παιδιά καλά σε όλα τα μαθήματα. Κάθε παιδί / άνθρωπος έχει μια κλίση προς τα κάπου. Παρατηρήστε τι του τραβάει την προσοχή και σε τι αδυνατεί να τα καταφέρει όσο κι αν προσπαθεί. 
  • Να περιμένετε επιτυχία: Η μεγαλύτερη ψυχολογική υποστήριξη στο παιδί είναι να θεωρείτε αυτονόητο ότι είναι ικανό να πετύχει τους στόχους που βάζει ως μαθητής. Να του δίνετε να καταλαβαίνει ότι πιστεύετε στις ικανότητές του και δεν αμφιβάλετε ούτε στιγμή. Προσοχή, μην υπάρξει πίεση και φορτικότητα. Απλά μια αίσθηση σιγουριάς και εμπιστοσύνης και δήλωση περηφάνιας με ό,τι εν τέλει καταφέρει. 
  • Επιβραβεύστε: Κάθε φορά που επιτυγχάνει σε ένα τεστ μοιραστείτε τον ενθουσιασμό του όταν σας δείχνει τον βαθμό με περηφάνια. Μην υποβαθμίζετε ακόμα και τις μικρές του επιτυχίες. Του δίνει κίνητρο για να συνεχίσει να προσπαθεί, κι εκείνο θέλει να σας κάνει περήφανο ως γονέα. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ