Shape
carespot.gr
carespot.gr

Τα 10 σπουδαία οφέλη του αυγού στη διατροφή μας

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

6 Οκτωβρίου 2021

Πως θα αντιδρούσατε αν σας έλεγαν ότι υπάρχει ένα πολύ οικονομικό, εύκολα προσιτό και πανεύκολα μαγειρεμένο τρόφιμο που δίνει ενέργεια αφού είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά, αυξάνει την καλή χοληστερόλη, ευνοεί την υγεία του συκωτιού, των κυττάρων, των μυών, του εγκεφάλου, των ματιών, βελτιώνει την ψυχολογία και ρίχνει τα επίπεδα στρες και μειώνει τις πιθανότητες για κατάθλιψη ενώ παράλληλα δεν περιέχει πολλές θερμίδες βοηθώντας στη διατήρηση της σιλουέτας; Προφανώς θα γεμίζατε ενθουσιασμό. Ε, λοιπόν υπάρχει αυτό το τρόφιμο που κάνει όλα τα παραπάνω και ακόμα περισσότερα. Είναι κάτι που λογικά έχετε αυτή τη στιγμή στο ψυγείο σας. Για το αυγό μιλάμε το οποίο θα αγαπήσετε ακόμα πιο πολύ αν διαβάσετε τα παρακάτω 10 σπουδαία οφέλη του στον οργανισμό. 


1) Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αφού περιέχει:

  • 82% της ημερήσιας απαιτούμενης ποσότητας βιταμίνης D που έχει ανάγκη ο οργανισμός
  • 50% της ημερήσιας απαιτούμενης ποσότητας φυλλικού οξέως
  • 25% της ημερήσιας απαιτούμενης ποσότητας Β2 
  • 40% της ημερήσιας απαιτούμενης ποσότητας σεληνίου
  • σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, Ε, Β5, Β12, σίδηρο και φώσφορο.

2) Είναι η τέλεια πηγή πρωτεΐνης η οποία παίζει κομβικό ρόλο στη δύναμη, την επανόρθωση των μυών και των ιστών. 

3) Βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων πυκνότητας της λιποπρωτεΐνης (HDL) ή καλής χοληστερόλης όπως είναι κοινά γνωστή και γι' αυτό τα αυγά έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν μικρή ή καθόλου ευθύνη για καρδιακά νοσήματα. 

4) Οι κρόκοι αυγών αποτελούν μία φυσική πηγή βιταμίνης D. Δύο αυγά περιέχουν το 82% της απαιτούμενης ημερήσιας ποσότητας της συγκεκριμένης βιταμίνης που είναι κομβική για την υγεία και τη σωστή λειτουργία ενός οργανισμού. Μεταξύ άλλων βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου από τον οργανισμό. 

5) Περιέχουν λίγες θερμίδες και γι' αυτό βοηθούν στη διατήρηση του σωστού βάρους ενώ επίσης:

  • αυξάνουν τα επίπεδα μιας ορμόνης που σε βοηθά να έχεις αίσθημα πληρότητας για περισσότερο
  • διατηρούν τα επίπεδα ενέργειας ψηλά
  • δίνουν ώθηση στη μεταβολική δραστηριότητα
  • καθυστερούν τη συχνότητα με την οποία η τροφή φεύγει από το στομάχι

6) Η χολίνη είναι ένα σημαντικό συστατικό που δημιουργείται στο συκώτι, ωστόσο οι περισσότεροι άνθρωποι δεν παράγουν τόση όση απαιτείται ημερησίως γι' αυτό επιβάλλεται να λαμβάνεται μέσω της διατροφής. Όπως και με τη βιταμίνη Β, η χολίνη είναι σημαντική για την σωστή λειτουργία κυττάρων. 

7) Τα Ω3s αποτελούν ειδικούς τύπους πολυακόρεστων λιπαρών οξέων που συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία των μεμβρανών των κυττάρων. Κι αυτό ευνοεί την καρδιά και τον εγκέφαλο και προστατεύει την όραση. 

8) Οι βιταμίνες Α και Ε καθώς και το σελήνιο ενεργούν ως σημαντικά αντιοξειδωτικά που ευνοούν την υγεία των ματιών. Τα αυγά περιέχουν λουτεΐνη, ζεαξανθίνη που παίζουν ρόλο στη μείωση των πιθανοτήτων για εμφάνιση συγκεκριμένων προβλημάτων όρασης.

9) Τα αυγά είναι οικονομικά, προσιτά σε όλους και μπορούν να μαγειρευτούν και να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους. Η υψηλή διατροφή τους αξία τα καθιστά υπερ-απαραίτητα για ανθρώπους κάθε ηλικίας και φυσικά για τους μεγαλύτερους στους οποίους επιβραδύνει τη συχνότητα γήρανσης. 

10) Μια ισορροπημένη δίαιτα ευνοεί τη μείωση των επιπέδων άγχους και της καλύτερης πνευματικής υγείας. Ο συνδυασμός βιταμινών Β2, Β12, χολίνης, σιδήρου έχει συνδεθεί με την καλύτερη ψυχολογία αφού ελαττώνεται το στρες και η εμφάνιση συμπτωμάτων κατάθλιψης. 


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .