Shape
carespot.gr
carespot.gr

Ζώδια και Υγεία: Σε ποιές ασθένειες είναι επιρρεπές κάθε ζώδιο

Carespot Pharmacy
CARESPOT PHARMACY
Φαρμακείο

5 Απριλίου 2023

Η ιατρική αστρολογία, που αλλιώς ονομάζεται «ιατρομαθηματικά» πιθανότατα δεν θα αναγνωριστεί ποτέ από την παγκόσμια ιατρική κοινότητα. Ωστόσο σύμφωνα με έρευνες και δημοσκοπήσεις περίπου το 30% των ανθρώπων πιστεύουν στα ζώδια, την αστρολογία. Αρκετοί εξ' αυτών μάλιστα κοιτάζουν και «διαβάζουν» τα άστρα για να πάρουν καθοδήγηση για σοβαρά ζητήματα όπως οι προσωπικές σχέσεις, η εργασία, ακόμα και η υγεία

Ας σταθούμε στο τελευταίο. Σύμφωνα με την ιατρική αστρολογία, υπάρχουν συγκεκριμένες παθήσεις και ιατρικά ζητήματα που συνδέονται με τα ζώδια. Σύμφωνα με τα ιατρομαθηματικά, κάθε ζώδιο έχει... τάση προς συγκεκριμένη / ες ασθένεια / ες. Δείτε λοιπόν παρακάτω τι προβλέπει το ζώδιό σας σχετικά με την υγεία σας και τσεκάρετε αν έχουν δίκιο οι αστρολόγοι που υποστηρίζουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ ζωδίων και υγείας. 

Κριός (21/3 - 19/4): Πονοκέφαλοι

Οι Κριοί βιώνουν συχνά πονοκεφάλους εξαιτίας της φύσης τους που είναι αρκετά... θερμή. Γι' αυτό είναι σημαντικό να προσπαθείτε να ελέγχετε τα συναισθήματά σας. Οι εντάσεις και τα ακραία συναισθήματα οδηγούν συχνά σε πονοκεφάλους. 

Ταύρος (20/4 - 20/5): Λοιμώξεις του λαιμού

Αν ανήκετε στο συγκεκριμένο ζώδιο ίσως τώρα παρατηρείτε ότι προμηθεύεστε συχνά από το φαρμακείο καραμέλες για το λαιμό ή κάνετε γαργάρες γιατί οι λοιμώξεις στο λαιμό σας είναι πιο συχνές απ' αυτό που βλέπετε να συμβαίνει γύρω σας. 

Δίδυμοι (21/5 - 20/6): Αναπνευστικά προβλήματα

Οι δίδυμοι συνηθίζουν να είναι πολύ εργατικοί σε βαθμό εξοντωτικό με συνέπεια να επηρεάζεται αρνητικά η αντοχή του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Αυτό τους κάνει ευάλωτους στα πολύ διαδεδομένα και εύκολα μεταδιδόμενα προβλήματα / λοιμώξεις του αναπνευστικού. Συστήνεται επαρκής ξεκούραση.

Καρκίνος (21/6 - 22/7): Προβλήματα στο πεπτικό σύστημα

Άνθρωποι που ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο μπορεί εύκολα να αναπτύξουν προβλήματα στο πεπτικό τους σύστημα κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από το στρες που «κουβαλάνε». Είναι σημαντικό λοιπόν να μάθουν να εκφράζονται περισσότερο για το τι αισθάνονται και επιθυμούν. Αυτό θα μειώσει την πίεση και το στρες που αισθάνονται και θα βελτιώσει και την υγεία του πεπτικού. 

Λέων (23/7 - 22/8): Θέματα ψυχικής υγείας

Οι Λέοντες είναι τολμηροί και έχουν μεγάλη καρδιά. Ωστόσο ότι έχουν περισσότερη αγάπη και δείχνουν φροντίδα σημαίνει ότι είναι και ευαίσθητοι με συνέπεια να πληγώνονται εύκολα. Αυτό επηρεάζει την ψυχική / πνευματική τους υγεία. Γι' αυτό συστήνεται ο διαλογισμός και η ενσυνειδητότητα για να παραμένουν ήρεμοι.

Παρθένος (23/8 - 22/9): Έλκη

Οι Παρθένοι συχνά υπερ-κουράζουν τους εαυτούς τους αφού είναι πάντα στο τρέξιμο. Η έλλειψη χαλάρωσης πυροδοτεί ερεθισμούς στο έντερο προκαλώντας θέματα στο πεπτικό σύστημα που φτάνουν μέχρι και έλκος!

Ζυγός (23/9 - 22/10): Προβλήματα στην ουροδόχο κύστη

Παραμελώντας τη σωστή διατροφή και την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών είναι περίπου βέβαιο ότι θα γίνουν... άνω-κάτω τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη. Επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας αν παρατηρήσετε συμπτώματα που δείχνουν πρόβλημα. 

Σκορπιός (23/10 - 21/11): Αφυδάτωση

Άνθρωποι του συγκεκριμένου ζωδίου πρέπει να βεβαιώνονται ότι καταναλώνουν την επαρκή ποσότητα νερού ή άλλων υγρών που είναι υγιεινά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό βοηθάει να παραμένουν ενυδατωμένοι και υγιείς γιατί συνηθίζουν να το αμελούν. 

Τοξότης (22/11 - 21/12): Πόνοι στην πλάτη

Οι Τοξότες έχουν τη συνήθεια να κάθονται κάθονται για πολλές ώρες τη μέρα ή, το ακριβώς αντίθετο, να μην κάθονται καθόλου. Αυτή η ανισορροπία, μαζί με έλλειψη άσκησης, οδηγούν σε πόνους και σφίξιμο στην πλάτη.  

Αιγόκερως (22/12 - 19/1): Προβλήματα στα γόνατα

Οι άνθρωποι που ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο πρέπει να βεβαιώνονται ότι τα οστά τους είναι δυνατά και υγιή. Κι αυτό γιατί είναι επιρρεπείς σε προβλήματα στα γόνατα. Η τακτική άσκηση αλλά όχι με μεγάλη ένταση βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των οστών. 

Υδροχόος (20/1 - 18/2): Τραυματισμοί σε χέρια και πόδια

Η συμμετοχή σε δραστηριότητες υψηλής έντασης όπως π.χ. το σήκωμα αντικειμένων με μεγάλο βάρος στο σπίτι οδηγεί σε τραυματισμούς τόσο των χεριών όσο και των ποδιών. Θερμές ή κρύες θεραπείες βοηθούν και εξαρτώνται από τον τύπο του τραυματισμού. Συμβουλευθείτε τον γιατρό σας αν τραυματιστήκατε ή αισθάνεστε πόνο. 

Ιχθύες (19/2 - 20/3): Κρυολογήματα και γρίπη

Ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα που συχνά έχουν άνθρωποι του συγκεκριμένου ζωδίου μπορεί να κάνει τον οργανισμό τους ευαίσθητο στο να «κολλάει» εύκολα λοιμώξεις. Γι' αυτό συστήνεται η διαρκής εγρήγορση και τα μέτρα προφύλαξης ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες για τέτοιες λοιμώξεις, κρυολογήματα και γρίπη.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το περιεχόμενο του παρόντος διαδικτυακού ιστοτόπου δεν αποτελεί και δεν μπορεί να εκληφθεί ως ιατρική συμβουλή, διάγνωση, θεραπεία ή υπόδειξη. Όλες οι πληροφορίες παρέχονται στους αναγνώστες από επαγγελματίες υγείας, αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση το περιεχόμενο αυτό να υποκαταστήσει την εξατομικευμένη ιατρική συμβουλή, διάγνωση, πρόγνωση ή θεραπεία.


Χώρος ζωής, σημείο φροντίδας #carespot


Σχολίασε

Γράψε ένα σχόλιο για ένα άρθρο και κέρδισε 50 πόντους!

για να σχολιάσεις. Αν δεν έχεις λογαριασμό, δημιούργησε σε 1' .